
Domowa czekolada wielkanocna
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
16
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
Masa czekoladowa:
- 400 g czekolady deserowej
- 100 g orzechów laskowych Bakalland
- 45 g żurawiny Bakalland
- 2 opakowania posypki Kolorowe mini piegi Delecta
- 200 g białej czekolady
- garść czekoladowych jajeczek
Przygotowanie
KROK 1: Czekoladę deserową podziel na kostki i umieść w misce. Rozpuść nad kąpielą wodną. Dodaj orzechy włoskie, suszoną żurawinę oraz 1 opakowanie Dekorada Kolorowe Mini Piegi i wymieszaj. Przełóż do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj wierzch i wstaw do lodówki na 30 minut.
KROK 2: Białą czekoladę podziel na kostki i umieść w misce. Rozpuść ją nad kąpielą wodną i wylej do keksówki na warstwę czekolady deserowej. Udekoruj czekoladowymi jajeczkami przekrojonymi na pół oraz kolorowymi mini piegami Delecta. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego stężenia
KROK 3: Gotową czekoladę wyjmij z keksówki, odwiń z papieru i pokrój na plastry, a następnie na kostki.
