Domowa czekolada wielkanocna - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Masa czekoladowa:

Przygotowanie

KROK 1: Czekoladę deserową podziel na kostki i umieść w misce. Rozpuść nad kąpielą wodną. Dodaj orzechy włoskie, suszoną żurawinę oraz 1 opakowanie Dekorada Kolorowe Mini Piegi i wymieszaj. Przełóż do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj wierzch i wstaw do lodówki na 30 minut.

KROK 2: Białą czekoladę podziel na kostki i umieść w misce. Rozpuść ją nad kąpielą wodną i wylej do keksówki na warstwę czekolady deserowej. Udekoruj czekoladowymi jajeczkami przekrojonymi na pół oraz kolorowymi mini piegami Delecta. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny do całkowitego stężenia

KROK 3: Gotową czekoladę wyjmij z keksówki, odwiń z papieru i pokrój na plastry, a następnie na kostki.

 

Domowa czekolada wielkanocna - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy