Cofnij
Autor: delektujemy

Syrop kokosowy do kawy [DIY]

22.06.2023
Syrop kokosowy do kawy [DIY]

Do przygotowania domowego syropu kokosowego do kawy potrzebne są (składniki na około 250 ml):

Około 200 ml wody zagotowujemy i dodajemy wiórki kokosowe, a następnie całość gotujemy jeszcze przez kilka minut, aż duża część wody wsiąknie w wiórki i odparuje. Po około 10 minutach dodajemy pozostałą wodę, cukier wanilinowy, sok z cytryny oraz łyżeczkę miodu i gotujemy przez kolejne 15 minut. Gotowy syrop przecedzamy przez drobne sitko lub gazę do butelki. Do przygotowania pysznej kawy z kokosowym aromatem wystarczą 2 łyżeczki syropu.

Zobacz inne wpisy

Zobacz więcej

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy