DIY: Domowe mleko migdałowe

  • 5,0
  • 0
DIY: Domowe mleko migdałowe
DIY: Domowe mleko migdałowe

DIY: Domowe mleko migdałowe

  • 5,0
  • 0

Jak przygotować domowe mleko migdałowe?

Do przygotowania domowego mleka migdałowego (około 1 l) potrzebujemy:

  • 1 szklanki migdałów blanszowanych Bakalland
  • 4 szklanek wody źródlanej
  • blendera kielichowego
  • cienkiej ściereczki tetrowej.

Migdały zalewamy wodą z kranu i zostawiamy na minimum 8 godzin, najlepiej na całą noc, w zacienionym i chłodnym miejscu. Namoczone migdały odcedzamy i umieszczamy w blenderze kielichowym. Następnie wlewamy do migdałów 4 szklanki wody źródlanej lub chłodnej, przegotowanej kranówki i miksujemy je przez kilka minut. Przez cienką ściereczkę tetrową (złożoną 4 razy) przecedzamy płyn do butelki. Płyn można przechowywać w lodówce przez 2 dni.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
DIY: Domowe mleko migdałowe
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 58