fbpx
Cofnij
Autor: delektujemy

Domowe mleko migdałowe [DIY]

22.06.2023
Domowe mleko migdałowe [DIY]

Do przygotowania domowego mleka migdałowego (około 1 l) potrzebujemy:

Migdały zalewamy wodą z kranu i zostawiamy na minimum 8 godzin, najlepiej na całą noc, w zacienionym i chłodnym miejscu. Namoczone migdały odcedzamy i umieszczamy w blenderze kielichowym. Następnie wlewamy do migdałów 4 szklanki wody źródlanej lub chłodnej, przegotowanej kranówki i miksujemy je przez kilka minut. Przez cienką ściereczkę tetrową (złożoną 4 razy) przecedzamy płyn do butelki. Płyn można przechowywać w lodówce przez 2 dni.

Zobacz inne wpisy
Zobacz więcej

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem