DIY: Choinka w wazonie

Do przygotowania choinki w wazonie potrzebujemy:

  • kilku większych gałązek jodły
  • dużego wazonu lub słoik
  • 1 opakowanie pierniczków Delecta
  • czerwonej, wąskiej, błyszczącej wstążki
  • ulubionych bombek choinkowych
  • światełek ledowych na baterie.

Tworzenie choinki w wazonie rozpoczynamy od wybrania odpowiedniego miejsca, w którym stanie eko-drzewko. Następnie przygotowujemy pierniczki zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed upieczeniem, w połowie wysokości pierniczka, wycinamy za pomocą plastikowej słomki do napojów dziurkę i wstawiamy pierniczki do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC (bez termoobiegu) na 12 minut. Studzimy pierniczki i przez dziurkę przewlekamy wstążkę.

Na stole w rogu pokoju stawiamy wazon i napełniamy go wodą. W wazonie układamy gałązki jodły, formujemy je i przewiązujemy u nasady wstążką. Gałązki choinki ozdabiamy ulubionymi bombkami, pierniczkami, pozostałą wstążką oraz światełkami ledowymi.

Pozostaje uzupełnić choinkę o prezenty!