Dietetyczne babeczki z batatami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Słodycze na diecie? Jak najbardziej! Babeczki z batatami zaspokoją ochotę na coś słodkiego i nie spowodują wyrzutów sumienia.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 165ºC (bez termoobiegu).
  2. Batata gotujemy lub pieczemy w folii i rozgniatamy na purée.
  3. Dodajemy rozgniecione banany.
  4. W osobnej misce ubijamy na sztywną pianę białka z odrobiną soli, dodajemy zmielone płatki owsiane, sodę i proszek do pieczenia.
  5. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy do masy.
  6. Mieszamy wszystko razem i przekładamy do formy muffinkowej do 3/4 wysokości.
  7. Pieczemy w temperaturze 165-175°C przez 25-30 minut.
  8. W gotowe muffinki wbijamy ulubione piki.

Szybkie babeczki sprawdzą się na deser lub jako przekąska do pracy czy po treningu. Pycha!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy