1h 40min 14 porcji Łatwy 12h
Deser sentymentalny
Deser sentymentalny

Deser sentymentalny

Składniki

Deser:

Jak przygotować deser sentymentalny?

Deser sentymentalny ma to do siebie, że niezależnie od sytuacji potrafi przypomnieć miłe chwile i rozgonić ciemne chmury znad głowy.

  1. Szklaną miskę wykładamy folią do żywności.
  2. Przygotowujemy galaretki według instrukcji podanej na opakowaniu. Gdy zastygną i stężeją, kroimy je w kawałki.
  3. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder.
  4. Mieszamy żelatynę w gorącej wodzie, aż się całkowicie rozpuści.
  5. Przygotowaną żelatynę mieszamy z jogurtem.
  6. Po chwili dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
  7. Masę wylewamy do miski.
  8. Pozostałe galaretki, pokrojone na kwadraty, wrzucamy do masy i wstawiamy do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
  9. Dekorujemy pikiem.

Na widok takiego deseru od razu maluje się uśmiech na twarzy.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...