fbpx
Deser sentymentalny - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser sentymentalny
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 14
czas przygotowania: 100

Składniki

Deser:

Przygotowanie

Deser sentymentalny ma to do siebie, że niezależnie od sytuacji potrafi przypomnieć miłe chwile i rozgonić ciemne chmury znad głowy.

  1. Szklaną miskę wykładamy folią do żywności.
  2. Przygotowujemy galaretki według instrukcji podanej na opakowaniu. Gdy zastygną i stężeją, kroimy je w kawałki.
  3. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder.
  4. Mieszamy żelatynę w gorącej wodzie, aż się całkowicie rozpuści.
  5. Przygotowaną żelatynę mieszamy z jogurtem.
  6. Po chwili dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
  7. Masę wylewamy do miski.
  8. Pozostałe galaretki, pokrojone na kwadraty, wrzucamy do masy i wstawiamy do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
  9. Dekorujemy pikiem.

Na widok takiego deseru od razu maluje się uśmiech na twarzy.

Deser sentymentalny

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+