Deser sentymentalny - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 14
Czas przygotowania: 100 min.

Składniki

Deser:

Przygotowanie

Deser sentymentalny ma to do siebie, że niezależnie od sytuacji potrafi przypomnieć miłe chwile i rozgonić ciemne chmury znad głowy.

  1. Szklaną miskę wykładamy folią do żywności.
  2. Przygotowujemy galaretki według instrukcji podanej na opakowaniu. Gdy zastygną i stężeją, kroimy je w kawałki.
  3. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder.
  4. Mieszamy żelatynę w gorącej wodzie, aż się całkowicie rozpuści.
  5. Przygotowaną żelatynę mieszamy z jogurtem.
  6. Po chwili dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
  7. Masę wylewamy do miski.
  8. Pozostałe galaretki, pokrojone na kwadraty, wrzucamy do masy i wstawiamy do lodówki na 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
  9. Dekorujemy pikiem.

Na widok takiego deseru od razu maluje się uśmiech na twarzy.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy