fbpx
Deser banoffe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser banoffe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 20

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Na spód słoiczków/ miseczek dodaj po 2 pokruszone ciasteczka. 

KROK 2: Do rondelka wlej mleko i kajmak. Cały czas mieszając delikatnie podgrzej.  

KROK 3: Śmietanę ubij na sztywno następnie dodaj zimne mascarpone oraz ekstrakt z wanilii i wymieszaj.  

KROK 4: Połowę masy wyłóż na ciastka. Dodaj plastry banana (zostaw kilka do dekoracji). Polej masą kajmakową i pokrusz ostatnie ciastka. 

KROK 5: Pozostały krem rozłóż na wierzch i udekoruj kropelkami masy kajmakowej, bananem oraz ciastkami.  

Deser banoffe - Delektujemy.pl

Deser banoffe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+