Składniki
- 150 g śmietany 36%
- 2 łyżki mascarpone
- 150 g kajmaku - smak słony karmel Delecta
- 2 łyżki mleka
- 2 banany
- 6 ciastek owsianych
- kilka kropel ekstraktu z wanilii Delecta
Przygotowanie
KROK 1: Na spód słoiczków/ miseczek dodaj po 2 pokruszone ciasteczka.
KROK 2: Do rondelka wlej mleko i kajmak. Cały czas mieszając delikatnie podgrzej.
KROK 3: Śmietanę ubij na sztywno następnie dodaj zimne mascarpone oraz ekstrakt z wanilii i wymieszaj.
KROK 4: Połowę masy wyłóż na ciastka. Dodaj plastry banana (zostaw kilka do dekoracji). Polej masą kajmakową i pokrusz ostatnie ciastka.
KROK 5: Pozostały krem rozłóż na wierzch i udekoruj kropelkami masy kajmakowej, bananem oraz ciastkami.