fbpx
Czerwone ciasto Red Velvet - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Czerwone ciasto Red Velvet
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 160

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1 - Ubijamy schłodzony serek mascarpone z wszystkimi rodzajami cukru.

KROK 2 - Po kilku minutach, gdy zrobi się wyraźnie puszysty, po łyżce dodajemy drugi serek.

KROK 3 - Mieszamy całość delikatnie do połączenia i wstawiamy kremową masę do lodówki na 30 minut.

KROK 4 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).

KROK 5 - W misce łączymy suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

KROK 6 - Masło wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę, a następnie dodajemy po jednym jaju dalej ubijając.

KROK 7 - Po kilku minutach dodajemy maślankę i barwnik uważając, aby masa się nie zważyła.

KROK 8 - Ciasto wlewamy do okrągłej foremki o średnicy 20 cm i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut.

KROK 9 - Gdy ciasto wystygnie kroimy je na dwa blaty i przekładamy masą serową.

KROK 10 - Wierzch dekorujemy truskawkami, plastrami buraka, posypką owocową.

Czerwone ciasto Red Velvet

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+