fbpx
Czerwone ciasto Red Velvet - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Czerwone ciasto Red Velvet
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 160

Składniki

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1 - Ubijamy schłodzony serek mascarpone z wszystkimi rodzajami cukru.

KROK 2 - Po kilku minutach, gdy zrobi się wyraźnie puszysty, po łyżce dodajemy drugi serek.

KROK 3 - Mieszamy całość delikatnie do połączenia i wstawiamy kremową masę do lodówki na 30 minut.

KROK 4 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).

KROK 5 - W misce łączymy suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

KROK 6 - Masło wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę, a następnie dodajemy po jednym jaju dalej ubijając.

KROK 7 - Po kilku minutach dodajemy maślankę i barwnik uważając, aby masa się nie zważyła.

KROK 8 - Ciasto wlewamy do okrągłej foremki o średnicy 20 cm i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut.

KROK 9 - Gdy ciasto wystygnie kroimy je na dwa blaty i przekładamy masą serową.

KROK 10 - Wierzch dekorujemy truskawkami, plastrami buraka, posypką owocową.

Czerwone ciasto Red Velvet

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+