fbpx
Cytrynownik z żurawiną z bloga
Autor: delektujemy
Cytrynownik z żurawiną z bloga "marta-gotuje.pl"
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Zima to idealny okres, aby wykorzystać dostępność cytrusów. Połączenie cytrynowego smaku z żurawiną proponuje Marta z bloga marta-gotuje.pl. Zobaczcie, jak szybko przygotowuje swój cytrynownik: Przygotowuję wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Jajka z cukrem delikatnie ubijam trzepaczką. Dodaję do nich olej, jogurt naturalny, sok oraz skórkę otartą z cytryny i mieszam całość dokładnie. Następnie dodaję mąkę, kisiel i proszek do pieczenia, a całość ponownie delikatnie mieszam. Do kremu dodaję suszoną żurawinę, mieszam i przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekę w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C (z termoobiegiem) przez ok. 45 minut. Przed podaniem dekoruję cukrem pudrem.    

Cytrynownik z żurawiną z bloga "marta-gotuje.pl"

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+