1h 12 porcji Łatwy
Cynamonowe muffiny ze śliwkami i kruszonką
Cynamonowe muffiny ze śliwkami i kruszonką

Cynamonowe muffiny ze śliwkami i kruszonką

Składniki

Ciasto:

Na kruszonkę:

  • 70 g miękkiego masła
  • 8 łyżek mąki
  • 5 i 1/2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu

Jak przygotować cynamonowe muffiny ze śliwkami?

Szybka, rozgrzewająca przekąska, w sam raz na chłodne, leniwe popołudnia. Po prostu musicie ich spróbować!

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
  3. Śliwki myjemy, kroimy na połówki, usuwamy pestki.
  4. Składniki na kruszonkę zagniatamy, kruszymy i odstawiamy.
  5. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę.
  6. Papilotki napełniamy ciastem, a w środek wciskamy po 2 połówki śliwki.
  7. Muffiny posypujemy kruszonką.
  8. Pieczemy około 20-25 minut.
  9. Dekorujemy pikiem.

Dla takiego smaku warto poświęcić godzinę w kuchni.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...