Cynamonowe muffiny ze śliwkami i kruszonką - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Na kruszonkę:
  • 70 g miękkiego masła
  • 8 łyżek mąki
  • 5 i 1/2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cynamonu

Przygotowanie

Szybka, rozgrzewająca przekąska, w sam raz na chłodne, leniwe popołudnia. Po prostu musicie ich spróbować!

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę na muffiny wykładamy papilotkami.
  3. Śliwki myjemy, kroimy na połówki, usuwamy pestki.
  4. Składniki na kruszonkę zagniatamy, kruszymy i odstawiamy.
  5. Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką masę.
  6. Papilotki napełniamy ciastem, a w środek wciskamy po 2 połówki śliwki.
  7. Muffiny posypujemy kruszonką.
  8. Pieczemy około 20-25 minut.
  9. Dekorujemy pikiem.

Dla takiego smaku warto poświęcić godzinę w kuchni.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy