1h 12 porcji Łatwy
Cupcakes z czekoladowym kremem

Cupcakes z czekoladowym kremem

Składniki

Ciasto:

Krem:

Jak przygotować cupcakes z kremem?

Babeczki to popularne, szybkie i przepyszne rozwiązanie na deser – i na codzień, i na wyjątkowe chwile.

  1. Przygotowujemy formę na muffinki i papilotki.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  3. Mieszankę do wypieku domowych babeczek przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
  4. Do wysokiego naczynia wbijamy jaja, dodajemy mleko i olej, wsypujemy zawartość torebki i dokładnie mieszamy łyżką, do uzyskania gładkiej konsystencji (przez około 1 minutę).
  5. Na koniec dodajemy kamyczki czekoladowe, które będą w muffinkach pełnić rolę „chrupek”.
  6. Ciasto rozkładamy równo do 12 foremek.
  7. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 17−22 minut (do uzyskania złocistego koloru).
  8. Po upieczeniu babeczki odstawiamy do wystudzenia.
  9. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej i studzimy.
  10. Zawartość torebki z kremem tortowym przesypujemy do wysokiej miski, dodajemy mleko i miksujemy na wysokich obrotach przez około 3 minuty.
  11. Na koniec do kremu dodajemy roztopioną czekoladę i ponownie miksujemy.
  12. Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy na muffinki krem, a wierzch dekorujemy posypką Decorada oraz ulubionym pikiem.

Czekoladowe cupcakes to to, co w czekoladzie najlepszego zamknięte w małej babeczce. Smak jest za to wielki!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...