Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 14
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Jajka ubij z cukrem na jasny gęsty krem. Dodaj w 2 partiach mąkę i delikatnie wymieszaj. Masę biszkoptową przełóż do formy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 170 stopni bez termoobiegu i piecz ok. 25-30 minut.  
 
KROK 2: Porzeczkową galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź. 
 
KROK 3: Galaretki mleczne malinowe rozpuść w 750 ml gorącego mleka. Postąp tak samo z pozostałymi smakami. Galaretki wystudź i wstaw morelową na chwilę do lodówki. Tężejącą morelową galaretkę wylej na biszkopt zabezpieczony folią rantową i rantem cukierniczym. Wstaw całość do lodówki. 
 
KROK 4: Kolejną mleczną galaretkę włóż na chwile do lodówki, a kiedy zacznie tężec, to wylej ją do tortownicy i wstaw ponownie do stężenia. 
 
KROK 5: Truskawki umyj, usuń szypułki i ułóż połówki na stężałą galaretkę. Zalej ostatnią mleczną galaretką - włóż ciasto do lodówki. Na końcu zalej całość tężejącą galaretką porzeczkową i schłodź ciasto przez kilka godzin. 
Ciasto z galaretką i truskawkami - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy