Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 24
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Margarynę lub masło rozpuść w rondelku i odstaw do ostudzenia. 

KROK 2: W misce wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jajka oraz mieszankę na piernik i miksuj przez około 4 minuty.

KROK 3: Gotową masę przelej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 25 x 35 cm.

KROK 4: Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170−180 stopni C około 45−50 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

KROK 5: W rondelku rozpuść na małym ogniu, ciągle mieszając masło oraz połamaną czekoladę. Gotową polewą posmaruj piernik i udekoruj migdałami. Piernik można także przełożyć powidłami śliwkowymi.

Ciasto na Boże Narodzenie, które zawsze wychodzi - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy