Ciasto marchewkowe z orzechami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Krem:

  • 450 g serka kanapkowego naturalnego
  • 100 g masła
  • 100 g cukru pudru

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Wszystkie składniki ciasta umieść w misce i zmiksuj na jednolitą masę. Przelej ją do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 45 minut w 180 stopni C, a potem wystudź.  

KROK 2: W tym czasie przygotuj krem: masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj serek i zmiksuj do połączenia składników.  

KROK 3: Ciasto przekrój na 3 blaty. Krem podziel na 3 części, przełóż nimi blaty oraz posmaruj wierzch. Udekoruj orzechami włoskimi. 

Ciasto marchewkowe z orzechami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy