Jak przygotować ciasto kremowe z masą z czarnej porzeczki?
Szukacie doskonałego ciasta do popołudniowej kawy? Właśnie znaleźliście przepis idealny!
- Mieszamy dwie saszetki budyniu z jedną szklanką mleka.
- Gotujemy mieszając, aż masa zgęstnieje.
- Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie przekładamy do lodówki, tak by masa stężała.
- Po tym czasie ubijamy mascarpone i śmietankę z cukrem pudrem.
- Dodajemy zimny budyń i mieszamy.
- Przekładamy masę do rękawa cukierniczego.
- Smarujemy pierwszy biszkopt konfiturą z czarnej porzeczki.
- Szprycujemy częścią masy budyniowej.
- Przekładamy drugim biszkoptem, smarujemy konfiturą, szprycujemy masą budyniową.
- Przekładamy ostatnim biszkoptem.
- Szprycujemy ostatnią warstwę masy budyniowej na wierzch ciasta.
- Kładziemy kilka kleksów konfitury i rysujemy wzorki patyczkiem do szaszłyka.
- Dekorujemy pikiem.
Filiżanka aromatycznej kawy i kawałek ciasta. Tak smakuje idealne popołudnie.