45min 12 porcji Łatwy
Ciasto kremowe z masą z czarnej porzeczki
Ciasto kremowe z masą z czarnej porzeczki

Ciasto kremowe z masą z czarnej porzeczki

Składniki

Jak przygotować ciasto kremowe z masą z czarnej porzeczki?

Szukacie doskonałego ciasta do popołudniowej kawy? Właśnie znaleźliście przepis idealny!

  1. Mieszamy dwie saszetki budyniu z jedną szklanką mleka.
  2. Gotujemy mieszając, aż masa zgęstnieje.
  3. Odstawiamy do wystygnięcia, a następnie przekładamy do lodówki, tak by masa stężała.
  4. Po tym czasie ubijamy mascarpone i śmietankę z cukrem pudrem.
  5. Dodajemy zimny budyń i mieszamy.
  6. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego.
  7. Smarujemy pierwszy biszkopt konfiturą z czarnej porzeczki.
  8. Szprycujemy częścią masy budyniowej.
  9. Przekładamy drugim biszkoptem, smarujemy konfiturą, szprycujemy masą budyniową.
  10. Przekładamy ostatnim biszkoptem.
  11. Szprycujemy ostatnią warstwę masy budyniowej na wierzch ciasta.
  12. Kładziemy kilka kleksów konfitury i rysujemy wzorki patyczkiem do szaszłyka.
  13. Dekorujemy pikiem.

Filiżanka aromatycznej kawy i kawałek ciasta. Tak smakuje idealne popołudnie.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...