Ciasteczka przez maszynkę - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Jeśli marzycie o idealnie równych ciasteczkach, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu), a blachę z wyposażenia wykładamy papierem.
  2. Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym.
  3. Dodajemy jajko, mąkę i bardzo dokładnie mieszamy.
  4. Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy łyżkę kakao.
  5. Ciasteczka wyciskamy przez maszynkę do mielenia, używając specjalnych końcówek do ciasteczek.
  6. Układamy na blasze i pieczemy około 15-20 minut.
  7. Dekorujemy pikiem.

Smacznego!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy