Składniki
Ciasto:- 500 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 1 jajo
- 1/2 opakowania cukru wanilinowego Delecta
- 1 łyżka kakao
Przygotowanie
Jeśli marzycie o idealnie równych ciasteczkach, ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu), a blachę z wyposażenia wykładamy papierem.
- Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym.
- Dodajemy jajko, mąkę i bardzo dokładnie mieszamy.
- Masę dzielimy na pół i do jednej części dodajemy łyżkę kakao.
- Ciasteczka wyciskamy przez maszynkę do mielenia, używając specjalnych końcówek do ciasteczek.
- Układamy na blasze i pieczemy około 15-20 minut.
- Dekorujemy pikiem.
Smacznego!
Klara
06-07-2023
Ocena:
Bardzo fajny przepis, polecam:)