Chrupiąca sałatka z awokado i kuskusem

  • 0,0
  • 15min
  • 4 porcje
  • 0
Chrupiąca sałatka z awokado i kuskusem

Chrupiąca sałatka z awokado i kuskusem

  • 0,0
  • 15min
  • 4 porcje
  • 0

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Nadzienie:

  • 200 g szpinaku baby
  • 100 g kuskusu
  • ½ zielonego ogórka
  • 1 awokado
  • zielona cebulka
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka pasty tahini
  • 50 g pestek z mieszanki Chrupiąca Sałatka Bakalland
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć
  1. Kuskus zalewamy wrzątkiem do napęcznienia i odstawiamy do ostudzenia.
  2. Pomidorki kroimy w połówki, ogórka i awokado w sporą kostkę, a cebulkę siekamy.
  3. Szpinak myjemy i osuszamy, a następnie umieszczamy w dużej misce. Do szpinaku dodajemy pozostałe składniki, całość mieszamy.
  4. Z soku z cytryny, musztardy, oliwy, miodu i tahiny przygotowujemy sos, którym polewamy wymieszane składniki sałatki.
  5. Na końcu sałatkę obficie posypujemy pestkami. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 49