Składniki
Nadzienie:- 200 g szpinaku baby
- 100 g kuskusu
- ½ zielonego ogórka
- 1 awokado
- zielona cebulka
- pomidorki koktajlowe
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka pasty tahini
- 50 g pestek z mieszanki Chrupiąca Sałatka Bakalland
- sól; pieprz do smaku
Przygotowanie
- Kuskus zalewamy wrzątkiem do napęcznienia i odstawiamy do ostudzenia.
- Pomidorki kroimy w połówki, ogórka i awokado w sporą kostkę, a cebulkę siekamy.
- Szpinak myjemy i osuszamy, a następnie umieszczamy w dużej misce. Do szpinaku dodajemy pozostałe składniki, całość mieszamy.
- Z soku z cytryny, musztardy, oliwy, miodu i tahiny przygotowujemy sos, którym polewamy wymieszane składniki sałatki.
- Na końcu sałatkę obficie posypujemy pestkami. Podajemy zaraz po przygotowaniu.