fbpx
Ciasto
Autor: delektujemy
Ciasto "Chatka baby jagi"
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Nietypowa forma? Chatka baby jagi spodoba się dzieciom. Na pewno chętnie pomogą też w jej przygotowaniu!

  1. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, jednak w zmniejszonej ilości wody (350 ml).
  2. Kiedy będzie klarowna, przekładamy ją do niewysokiej, płaskiej formy i odkładamy do stężenia.
  3. Gotową galaretkę tniemy na paski.
  4. 15 herbatników układamy na folii aluminiowej, aby powstał prostokąt o boku 3 na 5.
  5. Sernik przyrządzamy według instrukcji na opakowaniu i wykładamy połowę masy na herbatniki.
  6. Krem przykrywamy drugą warstwą ciastek i wykładamy resztę masy, a na środku dokładamy pasek z galaretki.
  7. Ze składników formujemy domek o prostokątnym przekroju. Aby przybliżyć, jak ma wyglądać składanie ciasta - odsyłamy do przepisu krok po kroku.
  8. Polewę rozpuszczamy w gorącej wodzie i polewamy domek.
  9. Całość odkładamy do lodówki na 2 godziny.
  10. Przed podaniem kroimy na plastry i dekorujemy pikiem.

Zastanawiacie się co zrobić z pozostałą galaretką? Możecie pociąć ją w kostkę i obtoczyć w posypkach Decorada, jak w tym przepisie. Ucieszą się z niej niecierpliwe łasuchy, czekające na "chatkę baby jagi".

Ciasto "Chatka baby jagi"

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+