fbpx
Charlotty z kremem malinowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Charlotty z kremem malinowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 5
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 5 okrągłych biszkoptów
  • 1 opakowanie Kremu smak malinowy Delecta
  • 500 ml śmietanki 30%
  • owoce - maliny; borówki; jeżyny

Przygotowanie

Małe, śliczne i pyszne Charlotty, uwiodą każdego smakiem i wyglądem. Komu porcję?

  1. Do wysokiego naczynia wlej śmietankę i ubij mikserem.
  2. Pod koniec ubijania wsyp zawartość torebki z kremem malinowy Delecta i miksuj go jeszcze 30 sekound do uzyskania jednolitej, sztywnej masy.
  3. Gotowy krem umieść w rękawie cukierniczym.
  4. Przy pomocy metalowej obręczy formuj brzegi torcików, umieszczając jeden okrągły biszkopt na dnie i przycięte z jednej strony, podłużne biszkopty, dookoła.
  5. Wnętrze wypełnij kremem a wierzch udekoruj owocami.
  6. Ściągnij obręcz i dekoracyjnie przewiązane sznurkiem serwuj.

Takie małe cuda sprawdzą się na każdej imprezie. Z produktami z linii La Chocolatiere Delecta możesz być mistrzem deserów we własnym domu.

Charlotty z kremem malinowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+