Charlotty z kremem malinowym
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
5
czas przygotowania:
20 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
- 5 okrągłych biszkoptów
- 1 opakowanie Kremu smak malinowy Delecta
- 500 ml śmietanki 30%
- owoce - maliny; borówki; jeżyny
Przygotowanie
Małe, śliczne i pyszne Charlotty, uwiodą każdego smakiem i wyglądem. Komu porcję?
- Do wysokiego naczynia wlej śmietankę i ubij mikserem.
- Pod koniec ubijania wsyp zawartość torebki z kremem malinowy Delecta i miksuj go jeszcze 30 sekound do uzyskania jednolitej, sztywnej masy.
- Gotowy krem umieść w rękawie cukierniczym.
- Przy pomocy metalowej obręczy formuj brzegi torcików, umieszczając jeden okrągły biszkopt na dnie i przycięte z jednej strony, podłużne biszkopty, dookoła.
- Wnętrze wypełnij kremem a wierzch udekoruj owocami.
- Ściągnij obręcz i dekoracyjnie przewiązane sznurkiem serwuj.
Takie małe cuda sprawdzą się na każdej imprezie. Z produktami z linii La Chocolatiere Delecta możesz być mistrzem deserów we własnym domu.