Budyń z musem malinowym i pistacjami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Budyń:Mus:

Przygotowanie

Szybki, zdrowy deser z sezonowymi owocami to doskonały pomysł na kreatywne spędzenie popołudnia z dziećmi. Wystarczą 2 ręce, 2 słoiczki i można zaczynać kuchenne szaleństwa.

  1. Maliny umieszczamy w rondlu, wsypujemy cukier i gotujemy około 15 minut.
  2. Podgotowane i przestudzone maliny blendujemy.
  3. Zawartość torebki z budyniem mieszamy w 1 szklance mleka.
  4. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem.
  5. Odstawiamy garnek z ognia i wlewamy rozmieszany proszek.
  6. Całość gotujemy około 2-3 minuty, energicznie mieszając.
  7. Gotowy budyń przelewamy do słoiczków i zalewamy musem malinowym.
  8. Górę posypujemy pistacjami.
  9. Dekorujemy pikiem.

Pora na pałaszowanie. Smacznego!

Budyń z musem malinowym i pistacjami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy