1h 30min 10 porcji Łatwy
Brownie
Brownie

Brownie

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

  • 2 łyżki cukru pudru

Jak przygotować brownie?

Gęsta, aromatyczna, rozkosznie słodka i rozpływająca się w ustach. Nic dziwnego, że czekolada to jeden z najpopularniejszych afrodyzjaków na świecie.

  1. Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  3. W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę.
  4. Wlewamy przestudzoną masę czekoladowo-maślaną do miski z jajkami, mieszamy łyżką.
  5. Dodajemy orzechy włoskie oraz mąkę i dokłądnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy.
  6. Pieczemy brownie przez około 25 minut, po czym sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest lekko mokre.
  7. Wykańczamy cukrem pudrem lub serwujemy z lodami.
  8. Ozdabiamy pikiem.

Szybki sposób na zdobycie serca ukochanej osoby.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: