Brownie z miechunką - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

  • 350 g gorzkiej czekolady
  • 3 jaja
  • 250 g masła
  • 150 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
  • 45 g miechunki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej (każdy składnik w osobnej miseczce). Odstaw składniki do wystudzenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).

KROK 2: Jaja ubij z cukrem, a następnie miksując na mniejszych obrotach, stopniowo dolewaj roztopioną czekoladę, następnie masło, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miechunkę dodajemy do ciasta. 

KROK 3: Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blachy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy