Składniki
- 350 g gorzkiej czekolady
- 3 jaja
- 250 g masła
- 150 g cukru
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- 45 g miechunki
Przygotowanie
KROK 1: Rozpuść czekoladę i masło w kąpieli wodnej (każdy składnik w osobnej miseczce). Odstaw składniki do wystudzenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
KROK 2: Jaja ubij z cukrem, a następnie miksując na mniejszych obrotach, stopniowo dolewaj roztopioną czekoladę, następnie masło, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miechunkę dodajemy do ciasta.
KROK 3: Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej blachy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut.