fbpx
Brownie z białą masą kokosową i malinami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Brownie z białą masą kokosową i malinami
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Masa czekoladowa:
  • 1 jajo
  • 75 g margaryny
Nadzienie:
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 120 ml śmietany kremówki
  • 100 g wiórków kokosowych Bakalland
  • 1 łyżeczka cukru smak kokosowy Delecta
  • 200 g malin
Dekoracje:
  • kilkanaście dodatkowych malin

Przygotowanie

Maliny to dobry dodatek do brownie - swoim kwaskowatym smakiem przełamują słodycz czekolady.

  1. Ciasto przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Margarynę do masy czekoladowej rozpuszczamy i pozostawiamy do wystudzenia.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  4. W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem, stopniowo wsypujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta i miksujemy około 4 minuty.
  5.  Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia prostokątną blachę i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  6. Tabliczkę czekolady łamiemy na kawałki, umieszczamy w rondlu, dodajemy śmietanę i rozpuszczamy, a następnie dokładamy wiórki kokosowe, cukier smak kokosowy Delecta i maliny.
  7. Całość mieszamy podgrzewając na małym ogniu do uzyskania gładkiej masy.
  8. Gotową masę rozkładamy na wierzchu upieczonego ciasta i ponownie umieszczamy w piekarniku na 15 minut.
  9. Upieczone brownie dekorujemy na wierzchu świeżymi malinami i dopasowanym do okazji pikiem.

Kokosowo-malinowa masa spodoba się wszystkim łakomczuchom. Najmłodsi na pewno pomogą w dekoracji ciasta, a potem - w pałaszowaniu. :)

Brownie z białą masą kokosową i malinami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+