fbpx
Biszkopt - ciasto z bananami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Biszkopt - ciasto z bananami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

Szukacie prostego przepisu w sam raz na Walentynki? Właśnie go znaleźliście! Smak czekoladowego ciasta bananowego z bitą śmietaną rozbudzi uczucia na nowo. Bo przecież do serca najłatwiej trafić przez żołądek!

  1. Formę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do 180°C (bez termoobiegu).
  2. W wysokiej misce miksujemy przez 5-6 minut mieszankę do wypieku biszkoptu, dodając jaja, 100 ml wody (większą ilość niż w przepisie na opakowaniu) i kakao.
  3. Masę wylewamy na formę i wstawiamy do piekarnika na 15-18 minut do zarumienienia, po czym studzimy 15 minut.
  4. W wysokiej misce miksujemy śmietanę, mix do śmietany i cukier puder, aż masa będzie sztywna.
  5. Banany obieramy i kroimy w plasterki, czekoladę trzemy na drobnych oczkach.
  6. Biszkoptowy blat smarujemy równomiernie masą krówkową, a następnie układamy na niej plasterki bananów.
  7. Warstwę bananów przykrywamy ubitą śmietaną, a wierzch ciasta posypujemy startą na drobnych oczkach czekoladą.
  8. Ozdabiamy pikiem.

Od razu robi się cieplej na sercu, prawda?

Biszkopt - ciasto z bananami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+