Krok po kroku: Bakaliowa przekąska

Krok po kroku: Bakaliowa przekąska

Krok po kroku: Bakaliowa przekąska

Krok 1

Przygotowujemy składniki: 1 opakowanie orzechów laskowych Bakalland, płatków migdałowych Bakalland, białko 1 jaja, 3 łyżki cukru trzcinowego, opakowanie cukru cynamonowego Delecta, 1/3 łyżeczki soli, 255 g stopionego masła.

Krok po kroku: Bakaliowa przekąska

Krok 2

Białko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli i cukru trzcinowego. Do piany dodajemy cukier cynamonowy, orzechy, płatki migdałowe oraz stopione masło.

Krok po kroku: Bakaliowa przekąska

Krok 3

Masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 150 stopni (bez termoobiegu) przez 45 minut (co 15 minut mieszając).

Krok po kroku: Bakaliowa przekąska

Krok 4

Odstawiamy do wystudzenia i chrupiemy.