Babeczki z kremem irish cream - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:Dekoracja:
  • skórka pomarańczowa
  • świeża mięta

Przygotowanie

Wiosenna aura - ale nie tylko - nastraja do przygotowania przepisu na „Babeczki z płatkami” z wykorzystaniem pysznego kremu irish cream.

  1. Robimy ciasto: do naczynia wbijamy jajka, dodajemy mleko i olej, wsypujemy zawartość torebki, dokładnie mieszamy wszystkie składniki ze sobą, aż masa będzie gładka.
  2. Do drugiego naczynia wlewamy schłodzone mleko i śmietankę. Wsypujemy do niego zawartość torebki kremu i miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Dodajemy 50 g miękkiego masła i cukier ze skórką pomarańczową Delecta. Miksujemy.
  3. Do silikonowych foremek nakładamy kolejno: 1 łyżkę ciasta, 1 łyżeczkę masy kremowej i na wierzch 1 łyżkę ciasta. Możemy zostawić nieco kremu do dekoracji.
  4. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut do uzyskania złocistego koloru. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki są upieczone.
  5. Babeczki dekorujemy pozostałym kremem i drobno tartą skórką pomarańczową i liśćmi mięty.
  6. W babeczek wbijamy piki.

W sam raz na spotkanie z koleżankami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy