Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 50 min.

Składniki

Krem:

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść zawartość opakowania z ciastem na babeczki, jajka, olej i mleko, zmiksuj na gładkie ciasto. Przełóż do formy do muffinek wyłożonej papilotkami, piecz w 180 stopni C przez 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź. 

KROK 2: Przygotowuj krem: w miseczce wymieszaj łyżką serek śmietankowy z cukrem pudrem. 

KROK 3: Wystudzone babeczki pokryj z góry kremem, a następnie zanurzaj wierzch w wiórkach kokosowych w taki sposób, aby przykleiły się do kremu. Udekoruj kropelkami czekoladowymi i czerwonymi piegami, tworząc oczy i usta bałwanków z kropelek oraz nosy z czerwonych piegów. 

Babeczki świąteczne - bałwanki - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy