Babeczki orzechowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 11
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Ciasto:Polewa:
  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 70 g śmietanki 30%
  • 1 płaska łyżeczka miodu

Przygotowanie

Orzechowe babeczki według receptury @deliciousplace.pl

  1. Miękkie masło miksuj z cukrem oraz cukrem wanilinowym do uzyskania puszystej masy.
  2. Wbijaj po 1 jajku cały czas miksując. Następnie dodaj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mielonymi orzechami.
  3. Wymieszaj ciasto łyżką do połączenia składników.
  4. Formę do pieczenia babeczek wyłóż papilotkami. Nakładaj do nich ciasto do 2/3 ich wysokości.
  5. Piecz na środkowym poziomie piekarnika, grzanie góra-dół przez 20 minut.
  6. Aby przygotować polewę zagrzej mocno śmietankę. Zestaw z palnika i wsyp czekoladę oraz dodaj miód.
  7. Po minucie mieszaj do uzyskania gładkiej polewy.
  8. Wystudzone babeczki polej polewą i udekoruj orzechami.

Babeczki orzechowe są pyszne, chrupiące orzechami i pachnące wanilią.

przepis powstał przy współpracy z @deliciousplace.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy