PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE
Babeczki kajmakowe
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
40 min.
Składniki
Kruche ciasto:
- 1 opakowanie cukru z dodatkiem wanilii Delecta
- 300 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 2 żółtka jajka
- 80 g cukru pudru
Dodatkowo:
Przygotowanie
KROK 1: Do miski przełóż mąkę, masło, cukier puder, cukier z wanilią oraz żółtka jajka. Z całości
zagnieć ciasto. Blat podsyp mąką, rozwałkuj ciasto. Foremki do babeczek (12 sztuk) posmaruj masłem. Następnie wyłóż je ciastem i nakłuj środek. Piecz w 180 stopniach (góra-dół) przez 15 minut.
KROK 2: Ostudzone babeczki nadziej masą kajmakową.
KROK 3: Udekoruj posypką czekoladową, orzechami, płatkami migdałów, rodzynkami oraz jajkami
czekoladowymi.