PRZEPIS OD COSSIEGOTUJE

Babeczki kajmakowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Kruche ciasto:

Przygotowanie

KROK 1: Do miski przełóż mąkę, masło, cukier puder, cukier z wanilią oraz żółtka jajka. Z całości
zagnieć ciasto. Blat podsyp mąką, rozwałkuj ciasto. Foremki do babeczek (12 sztuk) posmaruj masłem. Następnie wyłóż je ciastem i nakłuj środek. Piecz w 180 stopniach (góra-dół) przez 15 minut.

KROK 2: Ostudzone babeczki nadziej masą kajmakową.

KROK 3: Udekoruj posypką czekoladową, orzechami, płatkami migdałów, rodzynkami oraz jajkami
czekoladowymi.

Babeczki kajmakowe - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy