fbpx
Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 120

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - 15 g żelatynę w proszku zalać 70 ml zimnej wody, postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia.

KROK 2 - Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące).

KROK 3 - 250 g jogurtu lekko podgrzać a następnie dodać do niego rozpuszczona żelatynę, dokładnie wymieszać, przestudzić (ale nie można dopuścić do stężenia).

KROK 4 - Wystudzony jogurt wymieszać z resztą – 250g.

KROK 5 - Śmietanę kremówkę i cukier puder umieścić w misie miksera i ubić na sztywno.

KROK 6 - Do jogurtu z żelatyną dodać ubitą kremówkę, w 3 turach, delikatnie mieszając szpatułką, aż do połączenia się masy.

KROK 7 - Gotową masę jogurtową przełożyć do specjalnych foremek, do których dołączone są wieczka z wypustką. Schłodzić w lodówce do stężenia, przez kilka godzin.

KROK 8 - W tym czasie przyrządzić galaretkę rozpuszczając ją w 200 ml wody.

KROK 9 - Galaretkę wlać do powstałych w babeczkach dziurek. Odstawić do zastygnięcia.

KROK 10 - Wierzch obsypać posypką dekoradą płatki czekoladowe i udekorować owocami.

Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+