Chrupiąca sałatka z awokado i kuskusem - Delektujemy.pl
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Nadzienie:
  • 200 g szpinaku baby
  • 100 g kuskusu
  • ½ zielonego ogórka
  • 1 awokado
  • zielona cebulka
  • pomidorki koktajlowe
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka pasty tahini
  • 50 g pestek z mieszanki Chrupiąca Sałatka Bakalland
  • sól; pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kuskus zalewamy wrzątkiem do napęcznienia i odstawiamy do ostudzenia.
  2. Pomidorki kroimy w połówki, ogórka i awokado w sporą kostkę, a cebulkę siekamy.
  3. Szpinak myjemy i osuszamy, a następnie umieszczamy w dużej misce. Do szpinaku dodajemy pozostałe składniki, całość mieszamy.
  4. Z soku z cytryny, musztardy, oliwy, miodu i tahiny przygotowujemy sos, którym polewamy wymieszane składniki sałatki.
  5. Na końcu sałatkę obficie posypujemy pestkami. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy