![Kule z popcornu [Krok po kroku]](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/kule-z-popcornu-krok-po-kroku-5-scaled.jpg)
Kroki
![](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/krok-po-kroku-kule-z-popcornu-2.jpg)
KROK 1
Przygotowujemy składniki: popcorn maślany Bakalland, migdały, posypki Decorada, 1 opakowanie białych pianek oraz 30 g masła.
![](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/kule-z-popcornu-krok-po-kroku-3-e1551969214232.jpg)
KROK 2
Popcorn prażymy w mikrofalówce, a migdały na suchej patelni i siekamy na drobne kawałeczki.
![](https://delektujemy.pl/wp-content/uploads/2023/06/kule-z-popcornu-krok-po-kroku-2-e1551969236554.jpg)
KROK 3
Popcorn, posiekane migdały i posypki rozkładamy na blaszce. Pianki mieszamy z masłem w rondlu na małym ogniu i topimy do uzyskania gładkiego płynu.
KROK 4
Masą zalewamy popcorn z dodatkami i formujemy szybko kule wielkości dużego orzecha włoskiego. Kule odstawiamy do wystygnięcia.