fbpx
Cofnij
Autor: delektujemy

Polewa lustrzana czekoladowa – przepis krok po kroku

22.06.2023
Polewa lustrzana czekoladowa – przepis krok po kroku

Kroki

KROK 1

Przygotowujemy czekolady (mleczną i gorzką), mleko skondensowane, żelatynę, wodę i cukier.

KROK 2

Gotujemy cukier z wodą i mlekiem skondensowanym.

KROK 3

Masę dzielimy na dwie równe części.

KROK 4

Do każdej dodajemy żelatynę i jeden rodzaj czekolady.

KROK 5

Mieszamy w osobnych rondlach za pomocą rózgi, podgrzewając na małym ogniu, aż do rozpuszczenia składników.

KROK 6

Studzimy polewę do około 35 ℃ i wylewamy na mocno schłodzone ciasto.

KROK 7

Czekamy aż zastygnie i dekorujemy. Smacznego!

Zobacz inne wpisy
Zobacz więcej

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.