fbpx
Cofnij
Autor: delektujemy

Dekoracja “plaster miodu” [Krok po kroku]

22.06.2023
Dekoracja “plaster miodu” [Krok po kroku]

Kroki

KROK 1

Polewę smak ciemnej czekolady Delecta podgrzewamy w gorącej wodzie, po czym rozprowadzamy ją szpatułką na “wypukłej” stronie folii bąbelkowej.

KROK 2

Gdy polewa wstępnie zastygnie plaster folii (lub dwa mniejsze) przykładamy do boku tortu (tort może być otoczony kremem, ale nie bitą śmietaną). Wstawiamy tort na kilka minut do lodówki.

KROK 3

Po zastygnięciu folia bardzo łatwo odchodzi od polewy i pozostawia piękny wzór.

KROK 4

Wierzch tortu ozdabiamy owocami sezonowymi i liśćmi mięty.

Zobacz inne wpisy
Zobacz więcej

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.