Ciasto pianka z galaretek - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Galaretki wsyp do 3 miseczek i każdą zalej 250 ml gorącej wody. Mieszaj, aż galaretki się rozpuszczą i odstaw do ostudzenia.

KROK 2: Gdy galaretki będą zimne, do miski wlej schłodzone mleko skondensowane i miksuj je na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty, aż się napuszy i spieni. Podziel na 3 części i każdą zmiksuj z jedną z galaretek.

KROK 3: Dno blaszki 20 x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż warstwę herbatników. Na przemian nakładaj po 4-5 łyżek każdego koloru pianki, tak aby uzyskać mozaikowy wzór. Na wierzchu ułóż warstwę herbatników i dociśnij. Wstaw na 2 godziny do lodówki do stężenia.


Ciasto pianka z galaretek - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy