Składniki

Ciasto jogurtowe:

Masa serowa:

Kruszonka:

  • 80 g masła
  • 3 łyżki cukru
  • 4 - 5,łyżek mąki

Przygotowanie

KROK 1:  Przygotuj kruszonkę. Masło rozpuść, wystudź. Dodaj cukier, mąkę i dobrze połącz - wstaw do lodówki. 
 
KROK 2: Przygotuj masę serową. Wszystkie składniki wymieszaj. Jeśli masa jest zbyt gęsta, możesz dodać jeszcze jogurtu. 
 
KROK 3: Wszystkie składniki na ciasto jogurtowe powinny mieć temperaturę pokojową. Jajka zmiksuj z cukrem na gęsty i jasny krem. Wlej olej i jogurt - zmiksuj. Mąkę wymieszaj z proszkiem i stopniowo dodawaj do masy jajecznej, delikatnie mieszając. Ciasto wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Zrób kratkę z masy setowej za pomocą rękawa cukierniczego. Połówki śliwek wyłóż na ciasto, posyp kruszonką. 
 
KROK 4: Piecz ok. 45 minut w 180 stopniach.
Ciasto jogurtowe ze śliwkami - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy