Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie „Ciasta marchewkowego” Delecta
- 3 jajka
- 150 ml oleju
- 100 ml wody
Krem:
- 450 g serka kanapkowego naturalnego
- 100 g masła
- 100 g cukru pudru
Dodatkowo:
- orzechy włoskie Bakalland do dekoracji
Przygotowanie
KROK 1: Wszystkie składniki ciasta umieść w misce i zmiksuj na jednolitą masę. Przelej ją do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 45 minut w 180 stopni C, a potem wystudź.
KROK 2: W tym czasie przygotuj krem: masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj serek i zmiksuj do połączenia składników.
KROK 3: Ciasto przekrój na 3 blaty. Krem podziel na 3 części, przełóż nimi blaty oraz posmaruj wierzch. Udekoruj orzechami włoskimi.