fbpx
Ciasto dyniowo-czekoladowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto dyniowo-czekoladowe
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto dyniowe:

Ciasto czekoladowe:

Krem kajmakowy:

Przygotowanie

KROK 1: Jajka ubij z cukrem i cukrem z wanilią na jasną, puszystą masę. Dodaj olej i puree z dyni i zmiksuj do połączenia.

KROK 2: W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon i przesiej do mokrych składników. Wymieszaj do połączenia. Przelej do formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w 170 stopniach C. Odstaw do ostudzenia.

KROK 3: W misce umieść mieszankę na ciasto czekoladowe, dodaj jajka, margarynę oraz wodę. Miksuj na wysokich obrotach przez 4 minuty. Przelej do formy o wymiarach 25 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 35 minut w 180 stopniach C. Odstaw do ostudzenia.

KROK 4: Serek śmietankowy wymieszaj z masą kajmakową. Ciasto czekoladowe posmaruj 2/3 kremu i przykryj ciastem dyniowym.

KROK 5: Posmaruj resztą kremu. Posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Ciasto dyniowo-czekoladowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+