Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 180 min.

Składniki

  • 1 opakowanie „Sernik karmelowy na zimno” Delecta
  • 625 ml zimnego mleka
  • 120 g okrągłych biszkoptów
  • 25 g czekolady mlecznej

Przygotowanie

KROK 1: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami.

 

KROK 2: Do miski lub innego wysokiego naczynia wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy zawartość torebki ze składnikami na sernik, miksujemy przez ok. 3-4 minuty. Gotową masę wylewamy na herbatniki.

 

KROK 3: Do miski lub innego wysokiego naczynia wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy zawartość torebki ze składnikami na krem, miksujemy przez ok. 3-4 minuty. Tak przygotowany krem wykładamy na masę sernikową.

 

KROK 4: Wierzch sernika dekorujemy starta czekoladą, a następnie odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.

Sernik karmelowy na zimno - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy