Deser banoffe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Na spód słoiczków/ miseczek dodaj po 2 pokruszone ciasteczka. 

KROK 2: Do rondelka wlej mleko i kajmak. Cały czas mieszając delikatnie podgrzej.  

KROK 3: Śmietanę ubij na sztywno następnie dodaj zimne mascarpone oraz ekstrakt z wanilii i wymieszaj.  

KROK 4: Połowę masy wyłóż na ciastka. Dodaj plastry banana (zostaw kilka do dekoracji). Polej masą kajmakową i pokrusz ostatnie ciastka. 

KROK 5: Pozostały krem rozłóż na wierzch i udekoruj kropelkami masy kajmakowej, bananem oraz ciastkami.  

Deser banoffe - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy