Bułeczki drożdżowe z kremem i frużeliną malinową - wideo
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
120 min.
Składniki
Ciasto drożdżowe:
- 1 opakowanie Takie to proste Słodkie bułeczki od Delecta
- 2 jajka ( jedno do ciasta a drugie do posmarowania uformowanych bułeczek)
- 150 ml letniego mleka
- 50 g roztopionego masła
Krem:
- 150 g zimnego mascarpone
- 120 ml śmietanki 30 %
- 1-2 łyżeczek cukru pudru
Frużelina:
- 150 g malin ( mogą być mrożone)
- 2 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki skrobii ziemniaczanej
- łyżeczka soku z cytryny
Polewa:
- 100 g czekolady ( deserowa / mleczna)
- 2 - 3 łyżki mleka