PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20

Składniki

Ciasto parzone:

  • 250 ml wody
  • 100 g masła
  • 160 g mąki tortowej
  • 4-5 jajek

Kruszonka:

  • 70 g cukru trzcinowego
  • 80 g mąki tortowej
  • 80 g miękkiego masła

Krem do eklerków:

Krem śmietankowy do dekoracji:

  • 250 g schłodzonego mascarpone
  • 200 g schłodzonej śmietanki 30 %
  • cukier puder

Dekoracja:

Eklerki kajmakowe - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy