Babeczki red velvet - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Babeczki:

Krem śmietanowy:

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180°C. Foremki na muffinki wyłóż papilotkami.

KROK 2: W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól i kakao. W osobnej misce wymieszaj olej, maślankę, jajko, ekstrakt waniliowy, ocet i barwnik spożywczy. Dodaj mokre składniki do suchych i mieszaj, aż składniki się połączą.

KROK 3: Rozdziel ciasto równomiernie między przygotowane foremki, wypełniając każdą do około 3/4 wysokości. Piecz przez 18-20 minut lub do momentu, gdy patyczek wbity w środek babeczki wyjdzie czysty. Wyjmij z piekarnika i pozwól ostygnąć.

KROK 4: Przygotuj krem śmietanowy. W dużej misce ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym, aż powstanie gęsty krem.

KROK 5: Udekoruj ostudzone babeczki kremem śmietanowym, używając rękawa cukierniczego z końcówką do dekoracji.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy