Gwiazdki cynamonowe - Zimtsterne - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

3 białka jaj

Przygotowanie

KROK 1: Ubij białka na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier puder, ubijając, aż masa stanie się błyszcząca i gęsta.

KROK 2: Dodaj cynamon, ekstrakt z wanilii  i mielone migdały do ubitych białek, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą i powstanie jednolita masa.

KROK 3: Rozwałkuj ciasto na grubość około 0,5 cm na powierzchni posypanej cukrem pudrem. Za pomocą foremki w kształcie gwiazdki wytnij ciasteczka.

KROK 4: Ułóż ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw trochę miejsca między ciasteczkami, ponieważ mogą nieco urosnąć podczas pieczenia.

KROK 5: Piecz ciasteczka w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni C przez około 10-15 minut, aż będą lekko złociste. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól ostygnąć na kratce. W miedzy czasie przygotuj lukier, zawartość opakowania wymieszaj z 2 łyżkami gorącej wody i polej nim ciasteczka. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy